Skip to main content

ZAMP Visier

Het dragen van een helm is essentieel voor de veiligheid van elke motorrijder en autocoureur. Maar naast het vergroten van de veiligheid, speelt ook het comfort steeds een grotere rol. 

ZAMP is het snelst groeiende merk onder motorhelmen. Niet alleen vanwege de hoge kwaliteit maar ook vanwege de hele aantrekkelijke prijs. In ons eerdere artikel gingen we in op de ZAMP helmen. In dit artikel komen de ZAMP vizieren aan bod.

  1. Hoe kies je het juiste vizier
  2. Belangrijkste kenmerken en voordelen van ZAMP Vizieren
  3. Wat moet je aan denken als je een vizier koopt
  4. De collectie Z20-vizieren 
  5. Extra mogelijkheden
  6. Zorg goed voor je helm en visier
  7. Conclusie: Waarom ZAMP Vizieren de nieuwe standaard zijn voor motorrijders

Hoe kies je het juiste vizier

Als het op de racedag aankomt, kan het juiste vizier het verschil zijn tussen winnen en verliezen. Moeder Natuur kan op de racedag allerlei soorten weer naar je toe gooien; van stralende zonneschijn tot grijze bewolkte omstandigheden. Het spreekt voor zich dat het kunnen zien van de baan voor je essentieel is als je op je best wilt presteren.

De Belangrijkste kenmerken en voordelen van ZAMP Vizieren

ZAMP heeft als missie het leveren van vizieren die niet alleen de veiligheid, maar ook het comfort van motorrijders en coureurs vergroten. De vizieren zijn ontworpen om de ogen en het gezicht van de rijder te beschermen tegen stof, wind, en UV-straling. Dit helpt de rijder om gefocust te blijven en de aandacht op de weg te houden. Bovendien hebben de vizieren van ZAMP een anticondens coating, waardoor het zicht helder blijft in alle weersomstandigheden. De ventilatieopeningen zorgen voor een constante luchtstroom, wat de temperatuur in de helm reguleert en voorkomt dat de rijder oververhit raakt.

Wat moet je aan denken als je een vizier koopt

De belangrijkste factor waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een Zamp-vizier zijn de lichtomstandigheden die je kunt verwachten. Is de kans groot dat je naar de felle zon rijdt? Ga je in de late namiddag/avond rijden als de zon laag aan de hemel staat? Misschien race je het grootste deel van je race op een indoorbaan?

Als je het grootste deel van je race binnenshuis of in koudere en nattere klimaten aflegt, moet je extra aandacht besteden aan het beslaan van het vizier. 

Tot slot de kleur. Het kiezen van het beste Zamp-vizier dat bij je helmontwerp past, zal je racen misschien niet verbeteren, maar het oog wil natuurlijk ook wat 😉

De collectie Z20-vizieren 

Het assortiment van 9 prachtige vizieren kan op elke integraalhelm in het Zamp-helmassortiment worden gemonteerd. De Z20-vizieren zijn snel en eenvoudig te verwisselen en kunnen je helpen je zicht te verbeteren bij weinig licht of op de zonnigste dagen. De visieren uit de Zamp Z-20-serie zijn ontworpen om op alle helmen uit de Zamp RZ-serie te passen. De Zamp Z-20 schilden zijn 3 mm dik met afscheurpalen. Alle Z-20-vizieren worden ook geleverd met een anticondenscoating.

Als je van plan bent om in de helderste en zonnigste omstandigheden te rijden, dan kun je een vizier met een donkere tint overwegen, zoals het Z20 Dark Smoke-vizier. Het Dark Smoke-vizier voorkomt gegarandeerd verblinding en zorgt ervoor dat je je  ogen op de weg kunt houden.

Als je op zoek bent naar een klassieke allrounder en slechts één vizier voor een hele reeks rijomstandigheden, dan zijn de middentint vizieren iets voor jou. De Z20-prismavizieren zijn een enorm populaire optie (vooral voor mensen die een grafische of geverfde helm bezitten), voor slechts € 49,99 (ex BTW) bieden ze een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Andere vizieren in het middentintniveau zijn de stijlvolle Silver Mirror- en Iridium-vizieren .

Als je niet verwacht dat je in heldere omstandigheden zult racen, maar een helder vizier gewoon niet voldoende voor je is, dan kun je een licht vizier zoals het Z20 Smoke-vizier overwegen. Met een lage tint om weinig licht te helpen verwijderen, kan dit een geweldige optie zijn voor mensen die racen in winterse omstandigheden.

Tot slot zijn er de populaire verhelderende vizieren, ontworpen voor de dagen dat de zon niet schijnt. Het Z20 Amber-vizier zorgt voor helderheid en focus op bewolkte dagen wanneer het licht vlak is. De toegevoegde scherpte in zicht helpt je de top te onderscheiden die om hoeken komt en al het andere op het goede spoor te brengen

Extra mogelijkheden

Terwijl het standaard Z20-vizier een briljante anticondenscoating bevat, zijn de gespecialiseerde ANTI-FOG-vizieren ontworpen voor de zwaarste omstandigheden. Voor de koudste dagen waarop u een voorsprong op de concurrentie nodig heeft, bieden de Anti Fog-vizieren kristalhelder zicht wanneer u dit het meest nodig heeft

Verwacht je wat vuil op de baan? De Zamp Visor Tear Offs zijn ontworpen als je met een open cockpit racet en je zicht helder wilt houden als het moeilijk wordt.

Zorg voor je helm en vizier

Heb je eenmaal de perfecte helm en vizier, dan wil je die zo goed mogelijk onderhouden. We hebben drie tips voor het verzorgen en reinigen van uw helm en vizier.

  1. MAAK DE BUITENKANT REGELMATIG SCHOON

De buitenkant van een motorsporthelm wordt blootgesteld aan vuil, stof en vuil, dat zich na verloop van tijd kan ophopen. Gebruik voor het reinigen een zachte doek of spons die is bevochtigd met milde zeep en warm water. Veeg het oppervlak voorzichtig af en zorg ervoor dat u vuil of vlekken verwijdert. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende materialen die de afwerking van de helm kunnen beschadigen.

  1. MAAK HET VIZIER GOED SCHOON

Het vizier is een essentieel onderdeel van de helm dat uw ogen beschermt en ervoor zorgt dat u duidelijk kunt zien tijdens het racen. Het is dus een belangrijke factor bij het onderhoud van uw helm.

Om het schoon te maken, begint u met het verwijderen van groot vuil of insecten met een zachte doek of spons. Breng vervolgens een milde, niet-schurende reiniger aan die speciaal is ontworpen voor helmvizieren. Vermijd het gebruik van glasreinigers of producten op ammoniakbasis, omdat deze de anticondens- en krasbestendige coatings van het vizier kunnen beschadigen.

Veeg het vizier voorzichtig af met cirkelvormige bewegingen en spoel het grondig af met schoon water. Laat het aan de lucht drogen of gebruik een zachte, pluisvrije doek om eventueel vocht te verwijderen. Houd er rekening mee dat de verzorging van prismavizieren kan verschillen. Het is dus belangrijk om contact op te nemen met de fabrikant of de meegeleverde instructies.

  1. ZORG VOOR GOED INTERIEURONDERHOUD

In de binnenkant van een helm kan zich door regelmatig gebruik zweet, olie en geurtjes ophopen. De meeste helmvoeringen en wangkussens zijn uitneembaar en machinewasbaar. Controleer de instructies van de fabrikant om te zien of de interne onderdelen van je helm kunnen worden verwijderd en gewassen. Als ze niet verwijderbaar zijn, gebruik dan een vochtige doek met milde zeep om de binnenkant af te vegen, waarbij je let op de plekken die in contact komen met je huid. Laat het interieur volledig aan de lucht drogen voordat je de helm weer in elkaar zet.

Extra tip: berg je helm goed op als je deze niet gebruikt. Vermijd blootstelling aan extreme temperaturen, direct zonlicht of chemicaliën die de materialen kunnen aantasten. Overweeg het gebruik van een helmtas of een speciale helmopbergtas om deze te beschermen tegen krassen en stoten wanneer deze niet in gebruik is.

Waar is ZAMP verkrijgbaar?

ZAMP helmen en vizieren zijn verkrijgbaar bij verschillende motorwinkels en online retailers zoals www.racehelm.eu . De prijzen variëren afhankelijk van het model en de specifieke functies van het vizier, maar gemiddeld liggen ze tussen de € 50 en €150. Het is belangrijk om bij het kopen van een ZAMP vizier de juiste maat en compatibiliteit met je motorhelm te controleren. De meeste motorwinkels hebben deskundig personeel dat je kan helpen bij het kiezen van het juiste vizier voor jouw behoeften.