Skip to main content

Porsche Races

Naast de internationale Carrera Cup Benelux en Porsche Sprint Challenge, zijn er in Nederland de Porsche Club races waarvan wedstrijden overigens ook plaats vinden in Duitsland en Belgie.

Bij de Porsche Club Races vind je de volgende verschillende raceklassen. Alle (oorspronkelijk) tot de openbare weg toegelaten Porsches en fabrieks race Porsches zijn toegestaan.

Afhankelijk van het type en uitvoering, kun je rijden in de RS klasse, GT Cup, Boxster Cup of Porsche 944 Cup. Raadpleeg het Technisch Reglement, Sportief Reglement en Klassement Regels om te kijken in welke klasse jouw auto valt.
 1. Porsche RS klasse
 2. Porsche GT Cup
 3. Porsche Cayman Cup
 4. Porsche Boxster Cup
 5. Porsche 944 Cup

 

1. Porsche RS Cup

De Porsche RS Cup is een vrije klasse waarin alle Porsche modellen zijn toegestaan op het circuit. Er zijn geen beperkende maatregelen, alleen veiligheidseisen. De sky is the limit en daarom is dit de absolute topklasse.

2. Porsche GT Cup

De GT Cup zit tussen de succesvolle Porsche 944 Cup / Boxster Cup en de Porsche RS Cup (vrije klasse). Je mag met elk type Porsche in deze klasse starten. Anders dan bij de RS Cup zijn er wel enkele verplichtingen. Zo rijden de auto’s op de verplichte Federal RS-R semislicks en onder natte omstandigheden mag je er regenbanden onder zetten. Als je sneller gaat dan 1.58 op Circuit Zandvoort, promoveer je naar de Porsche RS Cup.


3. Porsche Cayman Cup

De Porsche Cayman Cup wordt gereden in de Porsche Cayman, type 987, met een maximale motorinhoud van 3.450 cc, in de uitvoering zoals die regulier aan de particuliere klant is uitgeleverd via de normale verkooporganisatie (dealerorganisatie) van de fabrikant.

4. Porsche Boxster Cup

Om te rijden in de Boxster Cup gelden er duidelijke specificaties.

 • Reglement in dezelfde geest als de 944 Cup
 • Porsche Boxster met 2.5 l. motor
 • Carrosserie origineel houden, Hardtop verplicht (met keuze tussen standaard hardtop of Cayman-look)
 • Velgen 17″ 7J et55 voor/8,5J et50 achter, semi slicks 215 voor en 255 achter
 • Enkelvoudig verstelbaar onderstel
 • Standaard remschijven en remklauwen
 • Standaard versnellingsbak en verhoudingen, standaard differentieel zonder sper
 • Minimum gewicht aan het eind van de race 1.240 kg inclusief rijder
 • Verplichte veiligheidsitems zoals rolkooi, brandblusser, 6-punts riemen, racestoel

 

5. Porsche 944 Cup

De Porsche 944 Cup is een zeer populaire raceklasse in Nederland. Deze populariteit is voornamelijk te danken aan de combinatie van betaalbaar in een Porsche racen en de onderlinge vriendschap in de 944 Cup. Deze klasse is vooral bekend vanwege het spectaculaire ‘close racen’. In de Porsche 944 Cup racen zowel zeer ervaren als beginnende coureurs.

Omdat de auto's identiek zijn opgebouwd volgens een strak reglement, maakt de coureur het verschil. Je grootste concurrent staat dus naast je op de startgrid. Dat betekent dat er voor iedere coureur altijd een mooi gevecht op de baan te wachten staat. En altijd op je eigen niveau.