Skip to main content

Winter Endurance

Terwijl coureurs vroeger hun raceoverall de hele winter konden opbergen omdat er geen races waren, zijn er nu de Winter Endurance Series met races in november, januari en maart. Inmiddels is dit een absolute must geworden voor elke coureur die ook in de winter wil racen. 

Veel bekende namen uit zowel de nationale kampioenschappen, als de DNRT, ACNN, DRDO en internationale raceseries, zoals TCR en GT4, gebruiken de Winter Endurance Series als een ideale voorbereiding op het nieuwe raceseizoen.

Winter Endurance Series zijn gratis toegankelijk

In de Winter Endurance Series wordt er geracet in verschillende divisies:

DIVISIE I
Divisie I is open voor Toerwagens en GTs met een cilinderinhoud hoger dan 3200cc. Verschillende GT bolides uit bijvoorbeeld de GT3 categorieën hebben bewezen zeer geschikte strijdwapens voor deze divisie te zijn, evenals de snelle Porsche 911 GT3 cupracers. Alle toerwagens en GTs zijn welkom. Prototypes en Sportscars zullen niet uitgenodigd worden om de grote snelheidsverschillen te beperken.

DIVISIE II
Divisie II is open voor toerwagens en GT’s met een cilinderinhoud tussen de 2500cc en 3200cc. De divisie is tevens open voor auto’s uit de verschillende TCR, GT4 en BMW M2 kampioenschappen. Maar ook de BMW M3 is uitermate geschikt om deze winter mee te strijden in deze divisie van het Winter Kampioenschap. Naast deze modellen is een groot aantal auto’s uit de snellere DNRT raceklassen zeer geschikt voor deelname, net als de snellere auto’s van de ACNN.

DIVISIE III
Divisie III biedt alle auto’s met een cilinderinhoud tot 2500cc een plek, met bijvoorbeeld auto’s uit diverse merkencups zoals de Renault Clio, en de populaire BMW Compact bolides uit de DNRT. Ook diesel-aangedreven auto’s die mee willen racen in de Winter Endurance Series en gemodificeerd zijn kunnen terecht in deze divisie.

DIVISION IV
In divisie IV verschijnen standaard breedtesport raceauto’s. De meest succesrijke auto’s in deze divisie zijn de Mazda MX5, BMW E30’s uit de DNRT en de Ford Fiesta, maar ook auto’s van het type Porsche 944 Cup en Peugeot 206 GTI vinden hun plek in dit klassement.