Skip to main content

Terugblik 2022

Aan het einde van het seizoen is het tijd voor een terugblik op de hoogtepunten van seizoen 2022. Na de eerste trackdag op 7 maart op circuit Assen, was de Porsche Boxster klaar voor de strijd.  En hoewel het Boxster-veld dit seizoen niet heel groot was, ontstond er toch een leuke sportieve competitie.

Paasraces Zandvoort

Eén van de mooiste races waren de Paasraces op 17 april op circuit Zandvoort. Niet alleen was het schitterend weer, ook de vele bezoekers tijdens deze traditionele Paasraces maakten het een dag waar elke kleine jongen van droomt om te mogen rijden.

Jammer genoeg werden de races na de Paasraces beïnvloed door wat technische mankementen. Op circuit Zolder op 5 mei brak een van de aandrijfassen en de races daarna bleken problemen met de remmen hardnekkig terug te komen.

Circuit de Spa-Francorchamps

Na de zomerstop werd de competitie weer opgepakt met de races op Circuit Spa. Een schitterend circuit, niet in de laatste plaats vanwege de hoogte verschillen, waar elke coureur een keer gereden moet hebben. Maar ook de duur van de races en de verplichte pitstop, maakte dit tot een nieuwe, geweldige ervaring.

Op 11 september werd voor de laatste keer van het seizoen gereden op Assen. Na 3 spannende races , werd de 3e race van de dag jammer genoeg afgeblazen vanwege de geluidsnorm.

Finale races 23 oktober

De laatste finale races werden gereden op 23 oktober Zandvoort waar ook de kampioenen van 2022 bekend werden gemaakt. We willen iedereen van de ADPCR bedanken voor de organisatie en in het bijzonder Marijn en Famke voor de perfecte verzorging van de lunches!

Tijdens de winter blijven we actief met trackdays en testdagen voor de Porsche Boxter en de nieuwe auto voor seizoen 2023, de Porsche Cayman. Ook daar is iedereen altijd van harte welkom.