Skip to main content

Porsche Sprint Challenge

De Porsche Sprint Challenge Benelux staat voor Porsche Motorsport-klantenraces op eendaagse evenementen tijdens de werkweek met 150 minuten baantijd, twee sprintraces en volledige focus op gentlemen-coureurs.

De Porsche Sprint Challenge Benelux wordt uitgevoerd door hetzelfde organisatieteam dat ook achter de succesvolle Porsche Carrera Cup Benelux zit, de snelste one-make series van de Benelux.

De Porsche Sprint Challenge Benelux, met eendaagse evenementen op bekende circuits in Nederland en België, richt zich vooral op 'gentlemen drivers'. Het is de volgende stap op de Porsche Motorsport Pyramid, na de Porsche Track Experience.

Natuurlijk zijn de circuitdagen van de Porsche Track Experience fascinerend. Velen maken graag gebruik van de mogelijkheid om het volledige potentieel van een Porsche te ervaren in de veilige omgeving van een goed uitgerust circuit en om hun eigen rijkwaliteiten naar een hoger niveau te tillen. Sommigen willen echter meer, de stap naar concurrentie, met meerdere Porsches op het circuit. Daartoe biedt de Porsche Sprint Challenge Benelux een ideaal instapmoment.

"De afgelopen jaren hebben we al de nodige ervaring opgedaan met de Porsche Endurance Trophy Benelux en de Porsche Sprint Trophy Benelux, maar voor wie zijn eerste stappen wil zetten op het gebied van sprintracen is de Porsche Sprint Challenge Benelux een perfecte keuze", zegt Lars Plato, series manager van de competitie. "Porsches worden uitsluitend gereden, geheel volgens de richtlijnen van Porsche Motorsport, zodat de serie ook officieel Porsche Sprint Challenge wordt genoemd."

Alleen voor herenchauffeurs

Deelname aan de Porsche Sprint Challenge Benelux is exclusief voorbehouden aan 'gentlemen drivers': professionele rijders van de verschillende Porsche Carrera Cups en de Porsche Mobil 1 Supercup zijn uitgesloten van deelname. "We houden ook rekening met de doelgroep bij het plannen van de evenementen", legt seriemanager Plato uit. "Dit zijn allemaal eendaagse evenementen met in totaal 150 minuten rijtijd op de circuits van Assen, Zandvoort en Zolder. Het programma bestaat uit vrije trainingen, kwalificatie en twee races van elk een half uur met een rollende start. Daarnaast wordt er doordeweeks gereden, zodat mensen, vaak drukke ondernemers, het weekend beschikbaar houden voor andere doeleinden."

Dankzij een samenwerking met Pon Porsche Import en GP Elite vinden er twee evenementen plaats in combinatie met de Porsche Track Experience en twee evenementen in combinatie met GP Elite Track Days. Het evenement in Zolder (België) vindt plaats tijdens de Race Promotion Day. Een breed scala aan Porsches kan deelnemen aan de races, waaronder 911 GT3 Cup van verschillende generaties, 911 GT4 Cup, 718 Cayman GT4 Clubsport en Cayman GT4 Clubsport (981). Het veld is verdeeld in drie divisies.

Net als bij de Porsche Carrera Cup Benelux kunnen de deelnemers rekenen op hoogwaardige gastvrijheid met catering, technische ondersteuning, onderdelenservice en bandenservice van partner Michelin. Een EU-licentie van de KNAF of een andere nationale autosportbond is vereist om deel te nemen. Meer informatie is te vinden op www.sprintchallengebenelux.com.

Kalender Porsche Sprint Challenge Benelux 2023

De kalender voor 2023 is nog niet bekend, maar zullen wij direcf publiceren zodat de data en circuits bekend zijn!

 

In 2022 werd de Porsche Sprint Challenge Benelux gereden op:

Donderdag 21 april: CM.com Circuit Zandvoort (NL)

Maandag 4 juli: CM.com Circuit Zandvoort (NL)

Donderdag 21 juli: Circuit Zolder (B)

Maandag 12 september: TT-Circuit Assen (NL)

Vrijdag 14 oktober: CM.com Circuit Zandvoort (NL)