Skip to main content

Terugblik avondrace DRDO

Dinsdag 3 oktober reed team PorscheRacing mee tijdens de finale races van de DRDO op CM.com Circuit Zandvoort. Een spectaculaire race voor rijders en publiek. 

Rijden tijdens invallende duisternis tijdens race 1 en een 2e race volledig in het donker is een mooi slot aan een prachtig DRDO seizoen.

Maar liefst 35 auto’s hadden zich ingeschreven voor het laatste DRDO-evenement van 2023. Met in totaal 16 teams die nog voor de maximale punten gingen strijden was de spanning tijdens de laatste twee races om te snijden. Al in de kwalificatie was dat te merken, want hoewel de races 50 minuten lang zijn en de winnaar doorgaans niet in de eerste bocht bepaald wordt, werd er flink om de poleposition in elke divisie gestreden.

Race 1 : regen of niet

Hoewel de buienradar dat niet voorspelde begon het net voor de eerst race toch flink te regenen. Belangrijk voor de teams om snel een keuze te maken in banden.  

Een aantal teams slaagde er niet in om de auto op tijd raceklaar te krijgen en zich op de startgrid op te stellen. Vijf teams moesten daarom de race beginnen vanuit de pitstraat en sommigen verloren daarbij veel posities. Uiteindelijk begonnen 31 auto’s aan de voorlaatste race van het seizoen. Voor Porsche Racing startte Angelino van de Brink vanaf de startgrid op plek 18.

Glibberen en glijden

Het veld ging ondanks de natte baan op volle snelheid de Tarzanbocht in en dat ging goed. Driedik glibberend en glijdend door de Hugenholtzbocht waren er gelukkig net geen contacten, maar was het duidelijk dat het voor de coureurs geen makkelijke race zou worden. Gelukkig werd het snel droog en werd er in elke klasse gestreden om de koppositie.Na wat olieverlies van een van de deelnemers was het spekglad in de Audi S bocht en dat kostte ook team PorscheRacing een plekje door een schuiver in de olie.

Race 2

Volledig donker was het om 20.10 uur toen race 2 startte. Een prachtig gezicht om alle auto’s (zonder schade) te zien starten en de Tarzanzocht te zien nemen.  Na de eerste 25 minuten en de verplichte stop, nam Eric Verhoeven het stuur over van Angelino van den Brink. Helaas eindigde de race 10 minuten voor tijd door een rode vlag door wederom veel olie op de baan.

Team PorscheRacing eindigde deze tweede race als 2e en mocht trots op het podium de beker in ontvangst nemen. De eerste plaats ging welverdiend naar Patrick Verkerk. Martijn Knijnenburg werd 3e.

Wil jij ook eens op een circuit rijden in een Porsche? 

Gewoon eens ervaren hoe het is op een circuit? Of je racelicentie halen? Dat kan bij PorscheRacing.nl

Neem vrijblijvend contact op voor een geweldige dag in een van onze Porsches en wie weet sta jij volgend jaar op het podium.

Contact opnemen kan hier.